Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Âkif anıldı

İstiklal Marşı

12 Mart İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif'i Anma Günü”, Bandırma'da da kutlandı. 94. Anma yıldönümü, Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Bandırma Şehit Süleymanbey Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi.

“12 Mart İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif’i Anma Günü”, Bandırma’da da kutlandı. 94. Anma yıldönümü, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Bandırma Şehit Süleymanbey Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi. Programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Adnan Arıuçar, “İstiklal Marşı, Milli Mücadele’nin destani ifadesidir. Marşımız, Milli Mücadele’nin değerini ve canlılığını tüm heybetiyle yansıtır” dedi.
Kaymakam Ali Mantı da, milletlerin tarihlerinde dönüm noktaları bulunduğuna dikkati çekerken, “Milletimiz, sonsuza dek yaşayacaktır. Milletimizin kökü derindir” diye konuştu. Mantı, okumak ve kendimizi yenilemek zorunda olduğumuzu belirtti.
Ardından, “12 Mart İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif’i Anma Günü” nedeniyle açılan şiir yarışmasında derece alan öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Ali Mantı, 6. Ana Jet Üs Komutan Vekili, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yılık ve Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sert tarafından verildi. Program, öğrencilerin sahnelediği tiyatro, İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ve oratoryo ile sona erdi.



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false